www.paarden-fysiotherapie.com
Voor het welzijn van paard en ruiter

Ook voor magneetveldtherapie!

Volg/like ons op:   

 

Geregistreerd lid van: 

Onderzoek (vervolg)

Bij het dierfysiotherapeutisch onderzoek worden een aantal stappen doorlopen. Deze stappen worden hierna in volgorde van uitvoering weergegeven.

 1. Gestart wordt met een vraaggesprek (anamnese)met de eigenaar/ruiter om meer informatie te verkrijgen met betrekking tot de achtergrond van het paard en de vraagstelling.
 2. De inspectie in stand geeft een algemene indruk van de mentale en fysieke toestand van uw paard. Hierbij wordt specifiek gekeken naar wervelkolom en beenwerk en vindt eventueel inspectie hoefbeslag plaats.
 3. De algemene palpatie/het bevoelen van uw paard is erop gericht eventuele spierspanning, pijn, warmte, zwelling en overvulling van gewrichten voor beweging vast te stellen.
 4. Bij de inspectie in beweging wordt de beweging van uw paard beoordeeld. Deze beoordeling vindt plaats aan de hand (stap/draf) op harde ondergrond, aan de longe op harde ondergrond (stap/draf) en op zachte ondergrond (stap/draf/galop).
 5. De algemene palpatie wordt herhaald om eventuele veranderingen na de inspectie in beweging vast te stellen.
 6. Bij het functieonderzoek wordt de mobiliteit en beweeglijkheid van de diverse gewrichten en wervels onderzocht.
 7. Vanuit eerdere bevindingen vindt specifieke palpatie plaats. Deze is erop gericht om pijnlijke structuren te achterhalen.
 8. In overleg met de eigenaar kan aanvullend onderzoek plaatsvinden:
  - Vrij bewegen;
  - Harnachementscontrole;
  - Inspectie onder de ruiter;
  - Fysieke gesteldheid ruiter.

 <<ga terug>>