www.paarden-fysiotherapie.com
Voor het welzijn van paard en ruiter

Verzekering

Dierenfysiotherapie wordt door een aantal verzekeraars vergoed. Veelal is verwijzing van dierenarts en behandeling door dierenfysiotherapeut (geregistreerd lid van NVFD) een vereiste. Lees daarom uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekerkingsmaatschappij voor wat betreft de voorwaarden.

Aanbod

Inleiding

Paarden-fysiotherapie.com is gevestigd in Zegge, onder de rook van Roosendaal in Brabant. U bent welkom op onze locatie, maar wij kunnen uw paard ook elders bezoeken. Heeft u vragen, neem dan vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met ons op. Het telefoonnummer ziet u aan de linkerzijde op iedere pagina. <<Klik hier>> voor het contactformulier. Wanneer u dit wenst, sturen wij u vrijblijvend onze tarieven toe. 

Onderzoek

Bij het eerste consult voert de paardenfysiotherapeut een dierfysiotherapeutisch onderzoek uit bij uw paard. Het onderzoek staat aan de basis van zowel de preventieve behandeling als genezende behandeling van uw paard en wordt uitgevoerd volgens een vastgesteld onderzoeksprotocol. Bevindingen worden door paarden-fysiotherapie.com vastgelegd in een onderzoeksrapport en met u besproken. <<lees verder>>

Behandeling

Wanneer na het onderzoek in overleg besloten wordt het paard te behandelen, stelt de paardenfysiotherapeut een behandelplan op. Dit behandelplan is erop gericht om problemen in houdings-/bewegingsapparaat op te lossen of te voorkomen dat er problemen op gaan treden. Bij de behandeling van het paard maakt paarden-fysiotherapie.com gebruik van diverse behandelmethoden, zoals massagetherapie, bewegingstherapie, mobilisatietechniek waaronder rekken en stretchen en magneetveldtherapie. <<lees verder>>

<<Klik hier>> voor meer informatie met betrekking tot het gebruik van magneetveldtherapie.

Revalidatie

De revalidatie van het paard is een intensief proces dat veelal de nodige tijd vereist. In overleg met u als eigenaar en uw dierenarts kunnen wij de revalidatie van uw paard, na bijvoorbeeld peesletsel, begeleiden en/of van u overnemen. Door het team van paarden-fysiotherapie.com te betrekken bij de revalidatie van uw paard, geeft u uw paard een betere kans op volledig herstel. Bij de revalidatie maken wij onder andere gebruik van magneetveldtherapie. Voor meer informatie met betrekking tot onze begeleiding en de kosten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Preventie

Het paard is van nature niet gewend gewicht van een ruiter op de rug te dragen of trekkracht voor bijvoorbeeld het verplaatsen van een koets te leveren. Om met een ruiter of voor de koets de juiste balans te kunnen vinden, vraagt van uw paard een extra belasting van zijn houdings-/ bewegingsapparaat met mogelijk blessures tot gevolg. Om die reden is preventief onderzoek en begeleiding door een paardenfysiotherapeut aan te bevelen. Het team van paarden-fysiotherapie.com kan hierbij samenwerken met dierenarts, hoefsmid, zadelmaker of instructeur om een optimale uitgangspositie te creëren voor het welzijn en de prestaties van uw paard.  

Begeleiding

Het team van paarden-fysiotherapie.com biedt u diverse vormen van begeleiding. Naast de hierboven genoemde vormen, behoren instructie door gediplomeerd instructeur, aankoopbegeleiding <<klik hier>> en verkoopbegeleiding tot de mogelijkheden.

Advies

Het dierfysiotherapeutisch onderzoek kan aangevuld worden met harnachementscontrole, rijtechnisch advies, voedingsadvies en/of behandeling van de ruiter.